Skikkelig norsk husmannskost slår aldri feil en gang i blant. Nam! 

Ingredienser:
800 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
1 egg
4 ss potetmel
½ gul løk, raspet
8-10 ss vann
Salt og pepper, ca en klype
1 ts bakepulver
3 ss kruskakli

Brun saus:
Sjy fra kjøttkakene
6 dl vann eller mer
3-4 ss mel
4 ss finhakket løk(kan droppes)
 5-6 dråper sukkerkulør

Fremgangsmåte:
Kok opp vann til potetene og gulrøtter.
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttkakene i en bolle. Varm opp en stekepanne med ca 2 ss smør, form kjøttkakene i passe store boller som trykkes litt flate. Stek noen minutter på hver side, og legg dem på en tallerk.

For å lage sausen så tar du vare på stekesjyen fra kjøttkakene. Ha 3-4 ss mel sammen med stekesjyen i stekepannen og rør rundt så det blir lysebrunt. Tilsett vann mens du rører rundt med en tresleiv eller lignende.
Hell blandingen oppi en passe stor gryte, og ha på middels varme. Ha oppi finhakket løk og rør rundt til du får ønsket konsistens. Ha oppi noen dråper sukkerkulør. Hvis du synes sausen er litt “tynn” i smaken så ha oppi ½ kyllingbuljong og rør rundt til den er blitt helt oppløst i sausen. Legg de ferdigstekte kjøttkakene i sausen og la det stå å putre noen minutter.

Server med poteter, gulrøtter og selvfølgelig tyttebærsyltetøy! Håper det smaker 🙂

Don’t understand Norwegian? If you want the recipe in english, please let me know. 🙂