Kylling + appelsin + rotgrønnsaker = påskemiddag. Håper du blir like fornøyd som jeg gjorde. Så godt og så enkelt!

Ingredienser:
Hel kylling
1 appelsin
Fersk timian, noen kvister
3 ss smør
3 hvitløksbåter
3 dl vann
3 poteter
6 gulrøtter
3 polkabeter
1 rødbete
2 blå poteter
6 stk stjerneløk
God olivenolje

Appelsinsaus:
2 dl sjy fra kyllingen
2 ts maizenna, blandes ut i litt vann
½ appelsin, saften + skall
1 ts soyasaus
Smak til med litt pepper

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 160 grader.
Skrell betene og gulrøttene. Del opp alle rotgrønnsakene i passe store biter. Fjern skallet på stjerneløken og del den i to. Ha alt oppi en ildfast form, krydre med litt timian og ha på litt olivenolje. Bland godt sammen.
Lag en liten pølse av romtemperert smør og timian. Del appelsinen i båter, og del hvitløken i to. Legg forsiktig litt urtesmør, hvitløk og appelsin under skinnet på kyllingen. Ha også urtesmør, hvitløk, appelsin og litt ekstra kvister med timian inni kyllingen.

Masser kyllingen forsiktig inn med resten av urtesmøret og gjerne litt salt og pepper.
Legg kyllingen i en passe stor ildfast form, legg noen appelsinbåter i formen, og hell i ca 4 dl vann. Dekk formen med aluminiumfolie og stek i ovnen i 60 min, de siste 20 minuttene fjerner du folien slik at skinnet blir sprøtt. Bruk gjerne steketermometer som du stikker inn i låret på kyllingen, den skal ha en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 10 min under aluminiumfolie når den er ferdig. Skru opp ovnen til 200 grader og ha i rotgrønnsakene i ca 10-15 min. Ha alle ingrediensene til appelsinsausen i en gryte, varm opp mens du rører godt.
Håper det smaker og god påske!

Don’t understand Norwegian? If you want the recipe in english, please let me know. 🙂