Har du kefir og sitroner som du ikke vet hva du skal bruke til? Eller bare har lyst til å prøve å lage din egen ferskost?

Ingredienser:
1 liter Kefir
1 sitron, saft og skall
Smak: (kan droppes)
5 kvister fersk timian
ca ½ ts chiliflak, gjerne litt mindre
Pepper, en liten klype

Fremgangsmåte:
Ha kefir, sitronsaft og skall. Kok opp til det skiller seg (ca 55-60 grader). Rør rundt innimellom. Finn frem en stor nok bolle, sil og rent kjøkkenhåndkle. Legg silen over bollen og kjøkkenhåndkleet over silen. Hell i litt og litt av den varme blandingen, press forsiktig ut “vannet” etterhvert som silen fylles opp.

Sett det i kjøleskapet og la det renne av seg, hvis du ikke allerede har presset ut “vannet” for hånd. Jo mer du presser ut, jo fastere blir osten. Jeg liker den noe kremete så presser ikke ut alt. Hvis du oppdager at osten din begynner å smuldre, så hjelper det å tilsette litt myse tilbake i osten, rør rundt og den blir mer kremete. Dette “vannet” som kommer ut er myse, hell det over på en flaske eller frys ned i isbitposer. Det er veldig godt i smoothier, og bakst.

Osten er veldig god på knekkebrød, brødskive eller hva med å smuldre over salaten? 
Smaksett osten om du ønsker, eller hvis du skal bruke den i ostekake så er den selvfølgelig best nøytral. Håper det smaker! 🙂