Mektige og saftige burgerbrød. Passer perfekt til det meste, kan brukes som rundstykker også.

Porsjoner: 8
Tid: 2t 30min

Ingredienser:
6 ss lunken melk
2 dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
Salt, en klype
1 egg
250 gram hvetemel
300 gram grovt mel
3 ss smør, romtemperert

Topping:
1 egg, lett pisket
Sesamfrø

Fremgangsmåte:
Ha melk, vann, gjær, egg og salt i en bakebolle. La det stå i noen minutter mens du finner frem resten av ingrediensene. Tilsett litt og litt mel, kna det godt sammen. Ha i romtemperert smør som knas inn helt på slutten. Hev på et lunt sted til dobbel størrelse. 
 
Form runde boller som trykkes litt flate, og sett dem på et bakepapirkledt stekebrett. Sett stekeovnen på 200 grader. Etterhev i 1 time. Pensle på pisket egg og dryss over sesamfrø. Stek dem i ca 15 min. De skal være litt gylne på toppen.