Biscotti er en tradisjonell italiensk kjeks. De stekes to ganger, er tørre og crunchy. Serveres ofte med noe å drikke, vin eller kaffe. Melk er også godt!

Porsjoner: ca 25 stk
Tid: ca 2 timer

Ingredienser:
160 gr hasselnøtter*
200 gr sukker
50 gr brunt sukker
2 ts bakepulver
6 ruter med lys kokesjokolade, grovhakket (kan droppes)
320 gr hvetemel
4 store egg
1 ts vaniljesukker
2 plater kokesjokolade til smelting

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader. Del hasselnøttene i to, og stek dem i ovnen i noen minutter.  Bland mel, hvitt og brunt sukker, nøtter, sjokolade og bakepulver i en bolle. Visp egg og vaniljesukker i en annen bolle. Ha eggeblandingen over i den andre bollen og bland det godt sammen. Bruk melete hendene og lag to store deler. Deigen kommer til å være noe klissete så ha på litt ekstra mel når du skal lage to “kubber” av deigen. Legg kubbene ved siden av hverandre med noe mellomrom på et bakepapirkledt stekebrett. 

Stek i 40 minutter eller til toppen begynner å bli gylden. Ta de ut av ovnen og del opp i halvtykke skiver. Legg dem med den ene siden ned. Skru av ovnen, men sett dem inn i den fortsatt varme ovnen i ca 30 minutter. Husk å følg med på stekingen siden alle ovner er forskjellige og kjenn på dem at de er blitt harde men ikke altfor harde. Legg dem over på en rist og la dem avkjøles helt før du smelter 2 plater med lys eller mørk kokesjokolade som du dypper kjeksene i. 
La sjokoladen stivne, og oppbevar dem i krukke eller tett kakeboks. 
Oppbevares dem riktig, holder de seg bra i opptil en måned. De kan også fryses. 

*Du kan velge om du vil fjerne noe av skallet på nøttene eller bare la skallet være på. Legg nøttene i vann over natten eller i ca 6 timer. Legg nøttene på et håndkle og brett den andre delen over nøttene. Trykk ned og rull frem og tilbake for å fjerne skallet. Du kan også koke opp vann, og legge nøttene oppi i det varme vannet i ca 1 time. Bruk håndkle metoden som beskrevet ovenfor.