SPONSET INNLEGG PURELYSUPERFOODS

Ferskpresset juice smaker kanongodt, og smaker enda bedre når du vet at du har laget den helt selv. 

Porsjoner: 2 glassflasker
Tid: 20 min

Ingredienser:
8 appelsiner
2 pasjonsfrukter
1 ½ ts baobabpulver (kan droppes)

Slik gjør du:
Fjern skallet på appelsinene og skrap ut fruktkjøttet i 1 ½ pasjonsfrukt. Ha alt oppi en blender. Kjør på middels hastighet til alt er knust og blandet. Finn frem en bolle og en sil. Sil ut juicen og tilsett 1½ ts baobabpulver og rør det godt inn. Pass på at det ikke er noen klumper igjen. Skrap ut fruktkjøttet i den siste halve pasjonsfukten og ha i bollen. Hell over i glassflasker eller glass med isbiter og server!

Funfacts om Baobabpulver:
Baobab er et tre som er utbredt mange steder i Afrika. Det kan bli flere tusen år gammelt med en omkrets på mer enn 40 meter. Treet bærer en stor frukt (også kjent som apebrødfrukt). Smaken kan minne om en mellomting mellom ananas og grapefrukt. Baobabfrukten høstes etter at den har tørket inn på treet. Deretter males fruktkjøttet til et hvitt pulver, og frøene fjernes. Treet omtales gjerne som «livets tre», mye på grunn av dets evne til å lagre store mengder vann som kan tappes i tørkeperioder. Baobab inneholder store mengder vitamin C og har dobbelt så mye kalsium som spinat. Baobabpulver kan fås kjøpt her.