Hvem sier vel neitakk til sprø søtpotetfries? Så godt og sunt! 

Porsjoner: 2 – 4
Tid: 1t og 20 minutter

Ingredienser:
½ søtpotet*
2 ss maizzena
1 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
Salt og pepper

Slik gjør du:
Legg søtpotetstavene i iskaldt vann i 1 time i en bolle. Hell ut vannet, og tørk søtpotene godt. Tørk gjerne bollen litt. Legg dem deretter tilbake i den tørre bollen. Tilsett alle ingrediensene og fordel det godt på alle søtpotetfriesene.
Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg søtpotetfries-en jevnt utover. Pass på at de ikke dekker hverandre.

Sett stekebrettet inn i ovnen på 220 grader på varmluft med grill eller bare varmluft. Etter 10 minutter må du ta ut brettet og snu bitene så alle sider blir tilstrekkelig stekt. Sett brettet inn igjen og stek i nye 5-10 minutter. Pass på så du ikke svir de helt, litt småbrente tupper er bare godt. 
Kvern over litt salt, og server straks.

**Jeg brukte ½ søtpotet pga den var veldig stor. Men er den ikke så stor så bruk gjerne en hel søtpotet.