Lei vanlig salat? Luftig couscous tilsatt krydderier, smaker godt til det meste. Den kan spises både varm, kald og lunken.

Porsjoner: 4 – 5

Tid: 40 min

Ingredienser:
2-4 dl couscous
4 dl vann
1 -2 buljong (kylling/grønnsaker)
1 ss oliven olje
2 gulrøtter
1 stor paprika
2 dl kikerter

½ squash
1 plommetomat, delt i halvstore biter
1 løk
Frisk myntedressing
2 hvitløksbåter
3 ss olivenolje
4 ss sitronjuice
4 ss koriander, frisk
2 ts spisskummin
1 ts salt
2 ts mint, frisk + ekstra til topping

Sriracha kylling:
1 – 2 kyllingfileter
3 ss Sriracha
4 ss Honning
2 ss smør, smeltet
2 ts soya saus
½ ts chili flak
2 hvitløksbåter
2 ts koriander, frisk
1 ts mint, frisk

Slik gjør du:
Forvarm oven til 220 grader. Skjær opp gulrøtter, paprika, squash, løk og tomat i halvsmå “terninger”. Grovhakk pak choy.  Legg alle grønnsakene på et stekebrett med aluminiumsfolie.* Ha over 1 ss olivenolje og stek i 15 minutter. Mens grønnsakene stekes blander du sammen ingrediensene til myntedressingen. 

Kok opp kylling eller grønnsaksbuljong og tilsett couscous. Sett tilside og ha over litt plastfolie. Rør i couscous etter 5 minutter for å “fluffe” den litt opp og tilsett de stekte grønnsakene, kikerter og urtene. Hell over dressingen og rør alt godt sammen.
Server gjerne med kylling, eller spis den som den er. God både varm, lunken eller kald.

*Hvis du vil servere med srirachakylling
Srirachakylling:
Bland sammen ingrediensene i en liten skål. Legg kyllingfileten(e) ved siden av grønnsakene på aluminumsfolien. Pensle på to lag med marinade, og stek i 15 minutter. Ta stekebrettet ut og pensle på resten av marinaden, legg de ferdigstekte grønnsakene over i en bolle. Sett brettet inn i 5 – 10 minutter ekstra slik at kyllingen blir helt gjennomstekt.