Lenge leve maten!

sponset innlegg

Hurra! Jeg har endelig fått muligheten til å teste Matsmart.com og være med å redde mye mat som ellers ville ha blitt kastet. Inne på Matsmart sin side så fant jeg mye som jeg ellers ville kjøpt i butikken, men til en mye billigere pris! Det er jo helt fantastisk at man kan spare penger på den måten, og iallefall når man ikke har så mye å rutte med. Nå har jeg fått fylt opp matskapet vårt med alt fra soyanudler, krydder, pasta, chiafrø, tomatbokser, ris og mye mer. Jeg kjøpte også et lite utvalg med sjokolade, det er alltid kjekt å ha på lur.

Litt om Matsmart
Matsmart ble startet av en matbutikk-eier som ble lei av å måtte kaste massevis med mat uke etter uke. I stedet for å kaste maten begynte han å selge til rabatterte priser, og det ble så populært blant kundene at han bestemte seg for å ta idéen online, for å kunne gi hele Sveriges befolkning samme mulighet. Og nå har Matsmart også vært i Norge i ett år!

Matsmart kjøper inn mat som matprodusenter av ulike grunner ikke kan selge, f.eks bytte av forpakning, varer med små skjønnhetsfeil, utgåtte / korte best før datoer etc. og selger til privatpersoner med kraftig rabatterte priser (20-90% rabatt med en snittrabatt på 50%). Bra for konsumentene som får mer til overs i lommeboken og bra for miljøet da mat som ellers hadde blitt kastet kan spises opp. 1/3 av all mat som produseres i verden kastes, hvorav en stor del kastes helt unødvendig og Matsmarts mål er å bidra til at mindre mat kastes. Hos Matsmart har alle mulighet til å gjøre noe bra for miljøet, og hvem vil vel ikke gjøre noe bra for miljøet?

I 2017 reddet Nordmenn i samarbeid med Matsmart 58 tonn mat. La oss redde enda mer mat i 2018 og de neste årene fremover!

«Best før» og «siste forbruksdag»
Det er en viktig forskjell på best-før-dato og siste forbruksdag. Best-før-dato er kun en anbefaling fra produsentene der de garanterer samme kvalitet på varen som ved forpakning. Det betyr ikke at varen blir dårlig når datoen er passert, og varene kan gjerne holde seg opptil flere år etter passert best-før-dato. Siste forbruksdag derimot brukes gjerne på ferskvarer og dette er varer som kan være en helserisiko å spise dersom det går for lang tid etter at den har passert siste forbruksdag. Best før, men ikke dårlig etter – det er et ordtak som jeg liker godt!

Ingen toll
Normalt er fraktkostnaden på 89 kr når man handler hos Matsmart. Varene sendes fra Sverige og det er ingen andre kostnader enn sluttsummen man ser i kassen, det betyr at man ikke trenger å tenke på tollgrensen på 350 kr eller andre avgifter.

Sammenligning på penger spart ved kjøp hos Matsmart (det kan man enkelt se i handlekurven med automatisk utregning), bilde av varene, forskjell på best-før-dato og siste forbruksdag, samt Matsmarts bidrag til å minske matsvinnet.

Jeg er så heldig som har fått lov til å gi dere 50 kr i rabatt når dere handler over 350 kroner via denne linken –> MATSMART og legger inn koden “helene” i handlekurven før dere går til betaling. Rabattkoden gjelder max 1 gang per kunde og den kun gjelder i én uke.

* Dette innlegget er sponset av Matsmart, men teksten har jeg skrevet selv. *

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s