Surdeigsnaan

Jeg har prøvd meg på hjemmelaget Indisk surdeigsnaan, og de ble utrolig gode! Kommer aldri til å kjøpe de i butikken igjen, du må selvfølgelig planlegge litt mer – men det er så verdt det.

INGREDIENSER
50 gr boblende surdeigsstarter
1.4 dl lunken lettmelk
1 ss smeltet smør
6 ss naturell gresk yogurt
1 ts bakepulver
120 gr hvetemel
110 gr sammalt hvetemel, finmalt
Salt, noen klyper
1 ts karve (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU
1. I en bakebolle har du oppi surdeigsstarter som har blitt matet 2 ganger de siste 24 timene + en gang til for ca 4 – 8 timer siden med 30 gr surdeigsbase, 30 gr lunkent vann, 15 gr hvetemel og 15 gr sammalt hvete/spelt/rug (oppskrift på surdeig kommer senere en gang)

2. Varm opp melk, ha i smør til det er lunkent. Hell det i bakebollen og rør med en tresleiv. VIKTIG at du kun bruker materialer i tre, glass, plast.
Ha oppi gresk yogurt, bakepulver og karve. Rør godt.

4. Mål opp mel og ha oppi litt etter litt. Bland det godt inn. Deigen skal være ikke være klissete, men heller ikke for tørr. Dekk til med plastfolie og sett deige på et lunt sted i ca 1 – 2 timer.

5. Nå kan du drysse over noen klyper salt, og knip det inn med fingrene. Dekk til og la hvile i ca 30 – 40 minutt.

6. Ha litt hvetemel på en ren benkeflate, og legg deigen ut. Kna den godt, og form den till en rund ball. Legg den tilbake i bakebollen, dekk til med plastfolie og sett den i kjøleskapet. Der skal den kaldheve til dagen etter til du skal steke de.

7. Fordel litt hvetemel utover på en ren benkeflate, og del deigen opp i 4 til 6 emner. Ta hvert emne og kjevle ut til et litt ujevnt flatt brød, ikke for tynt og pass på at den ikke klistrer seg til benkeflaten.

8. Varm opp en stekepanne på høy varme. IKKe ha i olje eller smør. Stekepannen skal være tørr. Pensle naanene med litt vann og stek en og en.

9. Ha den våte siden ned mot stekepannen, og stek til den begynner å boble på toppen. Sjekk gjerne underveis om når du kan snu den og steke andre siden. Husk å pensle med vann på den nye siden som skal ned. Repeter dette med de andre brødene.

10. Legg de stekte brødene på en rist, og pensle med smeltet smør. Dryss gjerne på litt frisk koriander. Brødene kan spises med en gang sammen en digg middag eller du kan fryse dem ned og tine dem i stekeovnen.

Håper det smaker! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s